Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe z orzechami

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka szkl
olej 1/2 szkl
cukier szkl
Soda oczyszczona Prymat 1/2 płaskiej łyżeczki
jajko 2 szt
śmietana 18 proc 200 g
banan 3 szt
orzechy włoskie szkl

Polewa

masło 3 łyżki
cukier 3 łyżki
kakao 3 łyżki
mleko 3 łyżki
wiórki kokosowe 5 łyżek

Porada

Im dojrzalsze będą banany tym ciasto będzie słodsze

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe z orzechami

Orzechy włoskie gnieciemy na mniejsze części, banany obieramy i kroimy w plasterki, mieszamy ze sobą. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie miksujemy. Ciasta wylewamy do blachy o wymiarach 40X24 wyścielonej folią aluminiową i pieczemy 50 minut w 170C. Studzimy. Masło roztapiamy dodajemy cukier i kakao, mieszamy i przestudzoną polewą polewamy ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Saga123 30.08.2015 13:14
apetyczny :)
Wiktoria29 29.08.2015 19:58
świetne ciasto
Bernadeta1 29.08.2015 19:40
na pewno bardzo smaczne ciasto
IKrakowianka 29.08.2015 19:22
pyszny wypiek
Mama niejadka 29.08.2015 18:55
Apetyczne ciasto
Stenka 29.08.2015 15:53
Fajny przepis
Madzai 29.08.2015 14:18
Wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak