Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe bez tłuszczu i jajek

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

na formę 25cm x 25cm

mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
banan 400 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka
aromat waniliowy
jabłko kwaśne 1 duże

kruszonka

płatki owsiane 1 szklanka
miód 2 łyżki
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe bez tłuszczu i jajek

Kroki postępowania

1
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Banany obieramy i miksujemy na gładki mus. Odmierzamy potrzebną ilość. Sypkie składniki: mąkę, cukier i sodę łączymy z bananami. Dodajemy łyżkę octu i kilka kropli aromatu waniliowego.
Krok 1 - Ciasto bananowe bez tłuszczu i jajek foto
2
Mieszamy do połączenia składników. Ciasto wykładamy do formy.
Krok 2 - Ciasto bananowe bez tłuszczu i jajek foto
3
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Posypujemy wierzch ciasta. Z płatków owsianych, miodu i oliwy zagniatamy kruszonkę. Posypujemy jabłka.
Krok 3 - Ciasto bananowe bez tłuszczu i jajek foto
4
Pieczemy w 180 stopniach C przez około 45 minut do suchego patyczka.
Krok 4 - Ciasto bananowe bez tłuszczu i jajek foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 02.11.2015 15:09
super propozycja
bertpvd 02.11.2015 10:02
chętnie zjadłbym kawałek :)
Poison1988 02.11.2015 08:35
wygląda super! :)
Franciszek 02.11.2015 00:38
dobre do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak