Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe
Gotowe ciasto przełożyć do formy posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 60 minut.
Gotowe można posypać cukrem pudrem.
banan | 4 szt. |
mąka tortowa | 1,75 szkl. |
cukier | 0,5 szkl. |
jajko | 1 szt. |
olej | 1/3 szkl. |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
cynamon | 1 łyżka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
margaryna do smarowania formy | |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: