Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 4 sztuki
mąka pszenna 200 g
jogurt grecki 200 g
cukier puder 200 g
migdały siekane 100 g
masło 100 g
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

2 banany obrać i przekroić na pół, następnie wyłożyć je na papierze do pieczenia w tortownicy (można posypać cukrem trzcinowym, ilość wg uznania). Jajka ubić z cukrem do białości, dodać miękkie masło i ostatniego banana rozgniecionego widelcem. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Następnie dodać migdały i jogurt. Tak przygotowaną masę wylać na banany. Piec 45-55 minut w 160 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.08.2015 18:28
takie bardzo lubię :-)
Justyna Jussstiii 15.08.2015 15:54
super przepis
as28 15.08.2015 15:44
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak