Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 3 szt.
mąka pszenna 2 szkl.
cukier 1 szkl.
jajko 2 szt.
masło 100g
mleko 1/4 szkl.
sok z cytryny 1 łyżka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

W misce wymieszać suche składniki, dodać jajka, roztopione masło i rozgniecione widelcem banany. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki i piec ok.55 min w tepm.180*C. Gdy ciasto zacznie się rumienić, naciąć je wzdłuż nożem, aby w środku dobrze się upiekło. Następnie wykałaczką sprawdzić czy nie jest surowe. Gotowe i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 28.02.2015 19:27
z pewnością smaczne, takiego nie jadłam jeszcze:)
Zdzisław 28.02.2015 16:16
takie słodkości bardzo lubię zjeść
Lis 28.02.2015 16:04
Smakowity pomysł na ciasto:)
IwonaDD 28.02.2015 15:49
musiało być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak