Ciasto bananowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6
  • mąka

    6 łyżek
  • cukier

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • masa

  • masło

    1 kostka
  • galaretka cytrynowa

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na biszkopt podzielić na dwie części. Każdego upiec osobno. Jednego z nich jeszcze ciepłe zwinąć jak na roladę. Odstawić do drugiego dnia.
Galaretki przygotować w ¾ podanej ilości wody. Banany obrać i rozgnieść widelcem. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać rozgniecione banany i jedną galaretkę zmiksować. Rozłożyć na biszkopcie. Biszkopta roladę pociąć na cienkie krążki i rozłożyć na masie. Zalać tężejącą galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
izapozdro 03.10.2013 15:55
mniam, muszę też takie zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat