Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
masło 1 kostka
galaretka cytrynowa 2

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

Składniki na biszkopt podzielić na dwie części. Każdego upiec osobno. Jednego z nich jeszcze ciepłe zwinąć jak na roladę. Odstawić do drugiego dnia.
Galaretki przygotować w ¾ podanej ilości wody. Banany obrać i rozgnieść widelcem. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać rozgniecione banany i jedną galaretkę zmiksować. Rozłożyć na biszkopcie. Biszkopta roladę pociąć na cienkie krążki i rozłożyć na masie. Zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 03.10.2013 15:55
mniam, muszę też takie zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak