Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

Składniki:
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
2 jajka
3 przejrzałe banany
2 szklanki mąki
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
3 łyżki mleka
cukier waniliowy
1/2 szklanki rodzynek

Wykonanie:


W zmiksować cukier z olejem, dodać jajka i banany, dobrze zmiksować, na jednolitą masę.Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, solą i sodą, dodawać miksując do masy bananowej. Wsypać cukier waniliowy, wlać mleko, oraz dodać rodzynki. Wymieszać łyżką. Wyłożyć ciasto do formy . Piec 60 min w temp. 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 04.01.2012 18:21
super
ewelinapac 20.03.2011 08:00
smaczne
iknkirke 17.03.2011 13:53
Jeszcze nie robiłam, ale pewnie pyszne
Sloneczko222 27.09.2010 19:38
proste i pyszne
mehia 10.06.2010 08:57
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak