Przepis i sposób przygotowania na: ciasto arbuzowe
dodać cukier i nadal ubijać.
Następnie dodać żółtka i jeszcze ubijać.
Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać w jedną stronę. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blaszki.
Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 170 °C.
Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, pod koniec ubijania wlać tężejącą galaretkę cytrynowa rozpuszczoną wcześniej w ¾ szklanki gorącej wody. Masę należy wylać na upieczony i ostudzony biszkopt. Całość schłodzić w lodówce ok 30-40 min.
Arbuza oczyścić z pestek i skórki, a następnie pokroić i rozłożyć na masie śmietankowej.
Wierzch ciasta zalać tężejącą galaretką , przygotowaną wcześniej wg przepisu na opakowaniu. Ciasto chłodzić w lodówce przynajmniej 2 godziny.
Smacznego :)