Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Ani

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maku 15 dkg
białek 6
szklanka cukru 1
łyżeczka proszku do pieczenioa 1
Puszka brzoskwiń 1
budyń śmietankowy 1
łyżki cukru 2
margaryna 1
galaretka brzoskwiniowa 1
polewa czekoladowa 1
Biszkopty 1 paczka
kokos 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Ani

Białka ubic na sztywno, dodając cukier, dodawać również stopniowo mak i wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia.
Piec 15 - 20 minut.
Na ciasto wyłożyć puszke brzoskwiń na brzoskwinie dodac budyń.
Budyń smietankowy ugotowac według opisu na opakowaniu tylko zamiast mleka dac wodę i dwie łyżki cukru.
Ostudzony budyń utrzeć z margaryną i galaretką suchą.
Na wyłożony krem ułożyć namoczone w soku brzoskwiniowym (delikatnie)
Na biszkopty polewe czekoladową.
Na polewę ułożyć mogdały lub orzechy.

Wszystko schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 16.09.2011 11:37
ciekawe ciasto
iknkirke 16.09.2011 11:37
ciekawe ciasto
iknkirke 16.09.2011 11:37
ciekawe ciasto
madagaskar 13.03.2011 14:47
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak