Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka amarantusowa
1 szklanka -
polenta
1 szklanka -
płatki owsiane
1 szklanka -
mąka tortowa
1/2 szklanki -
mąka pszenna pełnoziarnista
1/2 szklanki -
cukier trzcinowy
3/4 szklanki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
masło zimne
250 gram -
porzeczki czarne
1/2 kilograma -
śliwki bez pestek
300 gram
Przepis i sposób przygotowania Ciasto amarantusowe z porzeczkami i śliwkami
Kroki postępowania




*Amarantus, zwany też szarłatem zawiera pięć razy więcej żelaza niż szpinak. Nie zawiera glutenu, jest cennym źródłem białka, lepiej przyswajalnego niż to pochodzące z mleka czy soi. Ze względu na dużą ilość błonnika korzystnie wpływa na układ trawienny.
Komentarze (17)
Załaduj więcej komentarzy (7)