Ciasto a'la 3 bit

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    100 SZTUK
  • masło

    0,5 KOSTKI
  • mleko skondensowane

    1 PUSZKA
  • mleko

    0,5 LITRA
  • budynie śmietankowe

    2 OPAKOWANIA
  • czekolada mleczka

    1 OPAKOWANIE
  • cukier puder

  • śmietanka

    36% KARTONIK
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4 ŁYŻKI
  • woda

    2 (wrząca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko w puszcze gotować ok. 2,5 godziny w garnku z woda a następnie odstawić do wystygnięcie Ugotować dwa budynie w 0,5 l mleka a następnie dodać rozpuszczone w kieliszku wrzącej wody 2 łyżki żelatyny. Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Przełożyć do miski masło i rozmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę. Do powstałej masy dodawać po łyżce budyniu nie przerywając miksowania. Po dodaniu ostatniej łyżki budyniu miksować całość przez ok. 1-2 min. W formie do ciasta ułożyć warstwę herbatników a na nią przestygniętą masę budyniową, na którą kładziemy kolejną warstwę herbatników a na nią gotowane i ostygnięte mleko z puszki, które wcześniej należy miksować przez ok. 2 min Przykryć kolejną warstwą herbatników Śmietanę zmiksować na sztywno z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru i rozpuszczoną w kieliszku żelatyną a następnie równomiernie rozprowadzamy na ostatniej warstwie herbatników. Całość posypujemy startą na tarce czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 05.10.2013 09:14
mniam super
Adam/ZUB3R 04.10.2013 20:56
smaczne ciasto
gosia561 04.10.2013 16:54
super odpowiednik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat