Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto agusi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
śmietana 1 szt
galaretka truskawkowa 2 szt
galaretka cytrynowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto agusi

Białka ubić, dodać cukier i żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 40 min w temp.180 C. Śmietanę podzielić na pół. Jedną połowę ubić i zalać ledwie tężejącymi galaretkami cytrynowymi. Wylać na biszkopt. Odłożyć do stwardnienia. To samo zrobić z drugą warstwą (2 galaretki truskawkowe). I też odłożyć do stwardnienia. Następnie dwie truskawkowe galaretki tężejące wylać na stwardniałe ptasia pianka. Odstawić do zimna na ok. godzinę.Jeszcze na to potem wlać polewę czekoladową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beata28 03.08.2012 22:35
mmm fajniw wyglada
jolanta19 03.08.2012 20:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak