Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto 3bit

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

herbatniki 400 g
masa krówkowa 800 g
czekolada mleczna 50 g

Masa budyniowa

budyń śmietankowy 3 opakowania
mleko 3,2% 750 ml
masło lub margaryna 200 g

Masa śmietanowa

śmietana 30% 400 ml
cukier puder 3 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto 3bit

Budynie rozmieszać w zimnym mleku 500 ml najlepiej ubijaczką, 250 ml mleka zagotować, do gotującego się mleka wlać rozmieszane budynie i chwile gotować ciagle mieszając. Zimny budyń zmiksować z margaryna lub masłem.
Na blaszke ułożyć herbatniki,na herbatniki masę krówkową dobrze rozsmarować,znowu herbatniki na to masę budyniową,herbatniki i ubitą śmietankę z cukrem pudrem, calość posypać startą czekoladą mleczną i włożyć do lodówki najlepiej na noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.02.2017 08:58
pyszne ciacho
Patrycja33 04.02.2017 15:24
ulubione mojego męża :)
RenataZ-et 04.02.2017 12:44
fajne ciasto
Aleksandra/Olcia 04.02.2017 12:13
bardzo lubię,ale jeden kawałek i jestem przesłodzona :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak