Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto 3BIT

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mleko skondensowane 1 puszka
krakersy 1 opakowanie
herbatniki 1 opakowanie
śmietana 30% 500 ml
śmianfix 2 opakowania
cukier puder 2 łyżki
czekolada gorzka 1/2 tabliczki

masa budyniowa

mleko 2 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy
mąka pszenna 3/4 szklanki
żółtko jajek 3 sztuki
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto 3BIT

Ugotować budyń: mąkę i żółtka rozmieszać z 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrami, do gotującego wlać mleko z mąką. Zdjąć z ognia i do gorącego dodać masło, szybko wymieszać.
Mleko skondensowane gotować w garnku z wodą 2 godziny do uzyskania masy krówkowej. Herbatniki ułożyć w brytfance, posmarować masą krówkową i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Na to wyłożyć gorącą masę budyniową i na niej poukładać krakersy. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietanfixami i wyłożyć na krakersy. Wierzch posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzik239 04.01.2016 16:54
Mmm.. musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak