Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto 3 bit

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 l
masło 1 łyżka
cukier 4 łyżki
masa kajmakowa 700 g
śmietana 30% 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
serek homogenizowany waniliowy 500 g
herbatniki 600 g
budyń waniliowy 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto 3 bit

Kroki postępowania

1
Na formie lub blasze wykładam obok siebie herbatniki, robiąc spód.
Krok 1 - Ciasto 3 bit foto
2
Na pierwsza warstwę ciasteczek wylewam masę krówkową którą wcześniej lekko podgrzałam, Na nią kolejna warstwa ciasteczek.
Krok 2 - Ciasto 3 bit foto
3
W zagotowanym mleku z cukrem robię budyń jak na opakowaniu i odkładam do wystudzenia, później dodaje masło, i gotowa masę budyniową wykładam na herbatniki, po czym przykrywam trzecią i ostatnią warstwa ciastek.
Krok 3 - Ciasto 3 bit foto
4
Śmietankę słodką ubijam na sztywno, dodając do niej na koniec serek homo waniliowy i rozpuszczoną wcześniej i wystudzoną żelatynę.
Krem wykładam na ciastka delikatnie rozsmarowuje krem na wierzchu.
Krok 4 - Ciasto 3 bit foto
5
Na koniec ciasto posypuję pokruszonymi herbatnikami, schładzamy w lodówce przez min. 3 godz.
Krok 5 - Ciasto 3 bit foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak