Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto 3 bit

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa krówkowa 1 puszka
śmietana 30% 500 ml
smietana fix 2
herbatniki 60 szt
budyń waniliowy 1
mleko 500 ml
masło 180 g
czekolada gorzka 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto 3 bit

W blaszce do pieczenia lub kwadratowej tortownicy układamy na spodzie herbatniki (u mnie wyszło na spodzie 20 herbatników- 4x5). Masę krówkową podgrzewamy w rondelku wypełnionym wodą przez ok. 15 minut- tak by masa była płynna i łatwiejsza w rozsmarowaniu. Ostudzoną masę krówkową wylewamy na herbatniki i rozprowadzamy. Układamy kolejną warstwę herbatników. Gotujemy budyń wg. przepisu na opakowaniu. Ostudzony budyń miksujemy z masłem, jeśli jest mało słodki to możemy dodać cukru. Ja już nie dodawałam, bo masa krówkowa jest dosyć słodka ;) Następnie układamy ostatnią warstwę herbatników. Ubijamy kremówkę ze śmietan fixami na sztywną pianę. Taką bitą śmietanę rozprowadzamy po herbatnikach. Na koniec posypujemy ciasto startą gorzką czekoladą i schładzamy w lodówce- najlepiej przez całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 10.10.2014 08:12
dokladnie znane i bez pieczenia
aginaa 08.10.2014 08:47
polecam wszystkim
gusia1000 02.10.2014 19:33
Znane i dobre ciasto.
noninka77 01.10.2014 18:16
Robię podobne ciacho :) Pychota :)
inka2012 01.10.2014 17:22
wygląda smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak