Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto „grzybki” z owocami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
mąka 6-7 łyzek
cukier 6-7 łyzek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1
budyń śmietankowy 1
mleko do budyniu
brzoskwinie w puszce 1
kiwi 3
mandarynki 3-4
wiórki kokosowe
galaretka truskawkowa
margaryna 1/3 kostki
cukier na polewe 2 łyzki
kakao na polewe 2 łyzki
mleko do polewy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto „grzybki” z owocami

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół. W górnej części wyciąc kieliszkiem kółeczka (mi zwykle wychodzi 4x6 kółeczek.
Budyn przygotowac wg przepisu na opakowaniu. Utrzec masło i dodać zimny budyń. Misksowac aż będzie jednolite.
Przygotowac galaretkę. Umyć, pokroić owoce.
Cały biszkopt posmarowac masa i przykryć tym podziurkowanym. W otwory włożyć oowce i zalac tężejąca galaretkę. Przykryć wyciętym kółeczkami.
Na „grzybki” wylac polewę i posypac kokosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 30.09.2011 10:49
super
stokrotka 17.03.2011 16:33
fajne
iknkirke 19.12.2010 19:13
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak