Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastko z kratką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
konfitura 1/2 słoiczka
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastko z kratką

Ciasto francuskie rozwinąć na blacie, pokroić na prostokąty, jedną część poprzecinać rolką tnącą, na drugiej nałożyć konfiturę i przykryć pociętym kawałkiem ciasta. Można sobie pomóc przenosząc pocięte ciasto na wałku ( Rafał zrobił to szeroką szpatułką ) Boki ciasta docisnąć, ułożyć na blaszce i piec w rozgrzanym piecu do 170' ok 15 minut lub do zrumienienia. U nas troszkę spód się przypiekł.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak