Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastko różyczka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
masło 250 g 250 g
twaróg 250 g
dżem 1 słoik

Porada

Jeśli chodzi o wzory - każdy jest dostępny. Jeśli chodzi o różyczki, fajnie wyglądają. W necie dostępny jest tutorial. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę ciastka różyczki.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastko różyczka

Wszystkie składniki na ciasto (mąkę, twaróg i masło) mieszamy razem do uzyskania jednolitego ciasta. Wykładamy na stolnicę i wałkujemy ciasto cienko. Wycinamy szklanką kółka. Aby uzyskać wzór różyczki wystarczy 4 lub 5 kółek z ciasta kłaść w rzędzie nakladając na siebie koncówki (skleić 5 kółek razem) i nałożyć na kółka dżem (ja używałam różanego) i zwijałam w rulon. Przeciąć na pół i wychodzą dwie różyczki. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 20 min. Pychota. Smakuje jak ciasto francuskie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.06.2014 11:10
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak