Ciastko - Czekoladowa lawa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • masło

    100 g
  • mąka pszenna

    25 g
  • cukier

    75 g
  • czekolada mleczna

    100 g
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na kawałki, stopić wraz z masłem. Lekko przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. , Dodać przesianą mąkę wraz z kakao. Wymieszać. Stale mieszając, dodawać stopioną, ciepłą czekoladę. Dokładnie wymieszać.
Masę rozlewać do natłuszczonych i wysypanych bułką tartą ceramicznych kokilek do 3/4 wysokości.

Piec około 15 minut w temp. 180st.

Ciastka powinny być z wierzchu upieczone, zaś ze środka wylewać się niczym lawa z wulkanu:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 03.09.2015 18:09
Obiecuję sobie, ze kiedyś spróbuję zrobić, ale na obietnicach się kończy :)
MałaMi89 02.09.2015 23:43
Wyszło świetnie!
Renataj 02.09.2015 19:59
Idealna konsystencja:)
Mama niejadka 02.09.2015 16:46
Super ciasto
Ola1young 02.09.2015 16:31
fajnie ciacho :)
Lucan 02.09.2015 15:38
uwielbiam to ciastko:)
Wiktoria29 02.09.2015 15:29
bardzo apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat