Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka ze śliwkami posypane kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

ciasto francuskie 1 opakowanie
śliwki węgierki 0,5 kg
cukier 0,5 szklanki
cukier puder 0,5 szklanki do posypania

kruszonka

mąka pszenna 0,5 szkalnki
cukier 0,5 szkanki
masło lub margaryna 10 dkg
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka ze śliwkami posypane kruszonką

Kroki postępowania

1
Wyjąć ciasto z opakowania i ułożyć na stolnicy. Śliwki umyć przekroić na połówki. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty dowolnej wielkości.
Układać na środku śliwki ,posypać cukrem.
Krok 1 - Ciastka ze śliwkami  posypane kruszonką foto
2
Zagiąć rogi do środka i skleić.
Krok 2 - Ciastka ze śliwkami  posypane kruszonką foto
3
Układać na blaszce ,posypać kruszonką przygotowaną wcześniej z cukru ,mąki , masła lub margaryny i cynamonu . Składniki na kruszonkę wymieszać w rozdrabniaczu aby się ładnie połączyły. Ciastka układać na blaszce i piec w 200 stopniach około 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Ciastka ze śliwkami  posypane kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 15.12.2015 22:19
Super ciasteczka;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak