Ciastka z masłem orzechowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    100 g
  • mąka

    250 g
  • cukier

    60 g
  • jajko

    1 szt
  • masło orzechowe

    2 łyżka
  • wiórki kokosowe

    1 garść
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce ubijamy masło o temperaturze pokojowej wraz z cukrem. Gdy masa będzie gładka dodajemy masło orzechowe i jajko.

Następnie wsypujemy składniki suche - proszek do pieczenia, mąkę, wiórki kokosowe.

Masa jest mało kleista, więc z łatwością można formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ciasteczka podwoją swoją objętość.

Dla ładnego efektu można je posmarować żółtkiem.

Kładziemy je na wyłożoną papierem blaszkę i pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 20.10.2012 23:15
świetne hasło reklamowe :)
Kasiek2 15.08.2012 22:49
dziękuję :) ja też wierzę w te słowa ;)
Kas2 15.08.2012 21:41
pyszności! hehe szczerze wierzę, że te słowa z kareteczki :)
niedozywiona 15.08.2012 21:37
świetne zdjęcie ;p

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat