Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z masłem orzechowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 g
mąka 250 g
cukier 60 g
jajko 1 szt
masło orzechowe 2 łyżka
wiórki kokosowe 1 garść
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z masłem orzechowym

W misce ubijamy masło o temperaturze pokojowej wraz z cukrem. Gdy masa będzie gładka dodajemy masło orzechowe i jajko.

Następnie wsypujemy składniki suche - proszek do pieczenia, mąkę, wiórki kokosowe.

Masa jest mało kleista, więc z łatwością można formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ciasteczka podwoją swoją objętość.

Dla ładnego efektu można je posmarować żółtkiem.

Kładziemy je na wyłożoną papierem blaszkę i pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.10.2012 23:15
świetne hasło reklamowe :)
Kasiek2 15.08.2012 22:49
dziękuję :) ja też wierzę w te słowa ;)
Kas2 15.08.2012 21:41
pyszności! hehe szczerze wierzę, że te słowa z kareteczki :)
niedozywiona 15.08.2012 21:37
świetne zdjęcie ;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak