Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło
100 g -
mąka
250 g -
cukier
60 g -
jajko
1 szt -
masło orzechowe
2 łyżka -
wiórki kokosowe
1 garść -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Ciastka z masłem orzechowym
Następnie wsypujemy składniki suche - proszek do pieczenia, mąkę, wiórki kokosowe.
Masa jest mało kleista, więc z łatwością można formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ciasteczka podwoją swoją objętość.
Dla ładnego efektu można je posmarować żółtkiem.
Kładziemy je na wyłożoną papierem blaszkę i pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze (4)