Ciastka z gotowanych żółtek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    20 dag
  • mąka

    25 dag
  • masło

    20 dag
  • cukier waniliowy

    20 g
  • jajko

    1 szt
  • jaja na twardo

    7 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka z jajek gotowanych na twardo zetrzeć na tarce. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło, cukier puder, cukier waniliowy, starte żółtka i całe surowe jajko. Wszystko przesiekać nożem i szybko zagnieść ciasto. Wałkować na gr. 1/2 cm.wykrawać ciasteczka i piec na zloty kolor. Po upieczeniu przekładać marmoladą lub masą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika193 14.11.2010 17:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat