Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka z figami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone figi 2 szklanki
dok pomarańczowy 1/4 szklanki
mąka tortowa 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 20 gram
mleko 1 szklanka
woda 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka z figami

Figi zalać sokiem pomarańczowym na noc.Następnego dnia blachę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować tłuszczem.Mąkę przesiać do miski ,dodać proszek do pieczenia i margarynę, rozetrzeć.Dodać wodę , mleko i zagnieść gładkie ciasto.Ciasto rozwałkować na prostokąt
około 20x40 cm.Na wierzchu rozłożyć figi zrolować od
dłuższego brzegu.Roladę pokroić na 12 plastrów.Ułożyć na blasze, piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni aż się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 08.11.2011 21:34
pomyslowo
Magda60 04.06.2011 18:08
dobre
adam1f 12.05.2011 00:14
super
teresa18 06.04.2011 17:51
pyszne
owca441 28.03.2011 19:15
brzmi zachęcająco szkoda że nie ma zdjęcia
Ewa111 28.02.2011 19:52
świetne ciasteczka,takie inne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak