Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka z czarną porzeczką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2.5 szkl.
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
sól szczypta
margaryna 20 dag.
jajko 2 szt.
masło do posmarowania blachy
porzeczki czarne mrożone szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka z czarną porzeczką

Margarynę pokroić,utrzeć z cukrem.Dodać jajka.Wymieszać.Dodać makę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia,cukrem waniliowym i solą.Dokładnie wymieszać aż ciasto osiągnie jednolitą konsystencję.Kłaść ciasto na posmarowaną tłuszczem blache formujac ciastka.Na wierzchu układać rozmrożone porzeczki.Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180*C przez 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.06.2013 15:27
swietne ciasteczka :)
fotoviderek 06.06.2013 07:17
Fajne ciasteczka :)
ONY_za_kare 05.06.2013 22:59
pyszne ciastaczka
nogawkuchni 15.01.2013 12:31
Uwielbiam czarną porzeczkę - w sokach, dżemach, cieście, ale w ciasteczkach jeszcze nie jadłam, w muffinkach owszem, ale ciasteczkach nie, zaciekawił mnie bardzo ten przepis, muszę wypróbować, jestem pewna, że mi strasznie posmakują, smakowicie Ci wyszły.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak