Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z andrutami i śmietanką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1 litr
śmietanka fix 1 opakowanie
masa krówkowa
czekolada kilka kostek
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z andrutami i śmietanką

Andruty (mogą być okrągłe a mogą być też kwadratowe) układamy obok siebie. Śmietankę 36 procentową ubijamy tak jak podano na opakowaniu, na koniec w celu lepszej jej gęstości dodajemy śmietankę fix. Wylewamy na andruty. Przykrywamy drugą częścią andrutów. Ubijamy dość starannie. Na andrutach (tych górnych) wykładamy masę krówkową. Na koniec polewamy wg uznania stopioną czekoladą. Odkładamy na godzinkę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 02.04.2012 22:30
Bardzo fajny pomysł
Ela15 13.11.2011 20:17
wygląda super i pewnie tak smakuje:)
tomek18 15.10.2011 07:33
świetne
Kate131 24.09.2011 10:42
pyszne
iknkirke 22.09.2011 09:49
fajne
iziona 22.09.2011 08:04
Wygląda bardzo apetycznie
pioge7 22.09.2011 07:55
dobre
owocówka 22.09.2011 07:43
fajny :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak