Ciastka twarogowe z miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    60 dag
  • kasza manna

    3,5 łyżki
  • mleko

    1\\2 szkl;
  • cukier

    4 łyżki
  • jaja

    3 szt
  • masło

    6 łyżek
  • cukier wanilinowy

  • miód

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę zalać mlekiem i ugotować, aby była dość gęsta po czym ostudzić ja do 50 stopni.
Gdy kasza ostygnie dodać do niej twaróg oraz jajka starte z cukrem i cukrem waniliowym.
Całość dokładnie wymieszać.
Przełożyć masę do foremek wysmarowanych masłem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.
Przed podaniem polać miodem i pokroić na ciastka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 20.01.2013 21:11
pychotka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat