Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciasto :masło
15 dag -
cukier puder
15 dag -
jaja
4 szt -
mąka
15 dag -
kakao
5 dag -
masło do formy
-
spirytus
2-3 łyżki -
lukier
25 dag -
cukier puder
25 dag -
Do posypania:
10 dag -
orzechy włoskie
10 dag -
sok z cytryny
5 dag
Sposób przygotowania
Lukier: utrzeć cukier pudrem z alkoholem i sokiem z cytryny. Lukier wylać na upieczone ciasto, pozostawić do zastygnięcia, wykrawać szklanką półksiężyce. Przed podaniem i posypać uprażonymi orzechami włoskimi
Komentarze (35)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (25)