Ciastka serowe I

Ciastka serowe I

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser szwajcarski

    0,5 kg
  • mąka

    20 dkg
  • żółtko jajek

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser utrzeć na tarce, dodać mąkę i żółtka i wyrobić ciasto. Następnie rozwałkować je na grubość 2 cm, wyciąć ciasteczka foremką i piec 15 minut na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat