Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka przekładańce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szklanki
żółtko jajek 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 kostka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier puder 4 łyzki
marmolada do przełożenia
kwaśna śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka przekładańce

Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto.
Napełnić ciastem rękaw cukierniczy i wyciskać gwieździstą końcówka i na wyłożonej papierem pergaminem lub posypanej mąką blaszce formować ciasteczka. Piec na złoty kolor.
Upieczone ciastka przełożyć konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 06.02.2012 22:35
słodkości pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak