Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka prosto z sadu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
margaryna 12 dag
jaja 2 sztuki
cukier puder 0,3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
brzoskwinia 1 sztuka
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka prosto z sadu

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. KASIĘ rozpuszczamy. Całe jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę( można dodać cukier kryształ, ale wówczas trzeba dłużej ubijać). Gdy masa będzie jednolita dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy, następnie dodajemy rozpuszczoną KASIĘ. Jabłko i brzoskwinię kroimy w cząsteczki. Ciasto rozsmarowujemy na blaszce do pieczenia rolad lub na dwóch wąskich blaszkach. Układamy na nim owoce i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ciasto kroimy na ciasteczka :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.02.2014 22:21
pysznie wyglądają
Angelika10 27.01.2014 14:22
super ciastka
Wafelek2601 13.12.2013 21:07
Świetne ciasteczka
IKrakowianka 24.11.2012 17:46
wygląda apetycznie
aginaa 28.01.2012 11:33
pyszne
Iwusia 14.01.2012 22:07
przepyszne ciasteczka
novita26 06.01.2012 21:02
fajne
novita26 05.01.2012 22:37
pychotka
novita26 05.01.2012 22:37
pychotka
Katarzyna/kate1980 05.01.2012 21:43
śliczne
iziona 05.01.2012 13:10
Piękne :)
Agnieszka_B 05.01.2012 10:23
Uwielbiam takie ciasteczka!
treonina 05.01.2012 00:56
pycha! wygląda pięknie
Kas2 05.01.2012 00:50
bardzo ładnie się prezentuje
1j1o1l1a1 05.01.2012 00:47
smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak