Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka półfrancuskie z śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 60 dag
masło 50 dag
żółtko jajek 40 dag
kwaśna śmietana 6-8 łyżek
jajko
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka półfrancuskie z śmietaną

Posiekać masło z mąką, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto, włożyć je do lodówki. Po 2 godz. Ciasto wyjąć, rozwałkować na grubość pół centymetra i wyciąć ciastka dowolnymi foremkami. Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce, wierzch posmarować jajem i posypać grubym cukrem, upiec na rumiano w temp. 200-220c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak