Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka piniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzeszków pinii 80g
polewy czekoladowej 100g
Sklarowanego masła 10g
masła 125g
cukru 50g
Kandyzowanej skórki z pomarańczy 30g
mąki pszennej 100g
mąki ziemniaczanej 40g
kardamon

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka piniowe

Orzechy uprażyć bez tłuszczu.Polewę roztopić razem ze sklarowanym masłem.Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.Skórkę zmiksować,razem z mąkami i kardamonem dodać do masy. Składniki zagnieść na gładkie ciasto.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Z ciasta uformować kuleczki i rozłożyć je na blachach wyłożonych pergaminem.Każdą porcję ciastek piec ok.15 min.Udekorować polewą czekoladową i posypać orzeszkami pinii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 08.01.2012 10:01
pyszne
christopher1 28.08.2010 11:41
Super - polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak