Przepis i sposób przygotowania na: ciastka piernikowe
Po wyjęciu z lodówki wałkujemy cienko ciasto i wyduszamy foremkami ciastka (lub wykrawamy nożem).
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciastka pieczemy, aż się zarumienią.
mąka | 1/2 kg |
margaryna | 250 g |
cukier | 200 g |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
cukier wanilinowy | 2 paczki |
jaja | 2 szt |
Imbir mielony Prymat | 2 łyżki |
cynamon Prymat | 2 łyżeczki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
miód | 2 łyżki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: