Ciastka owsiane z bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musli

    35 dkg
  • p?atki b?yskawiczne

    15 dkg
  • cukier

    20 dkg
  • mas?o

    15 dkg
  • jaja

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    1/2 ?y?eczki
  • wiórki kokosowe

    2 ?y?ki
  • rodzynki

    2 ?y?ki
  • orzechy mielone

    2 ?y?ki
  • olejek migdałowy

    10 kropli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypa? wszystkie sypkie sk?adniki - musli, p?atki, cukier, proszek do pieczenia wiórki kokosowe, orzechy i rodzynki (mo?na doda? dowolne bakalie wg uznania). Nast?pnie dodajemy mi?kkie mas?o, wbijamy jajka i wlewamy olejek.
Wszystko razem zagniatamy na elastyczne ciasto. Formujemy ma?e kulki a nast?pnie lekko sp?aszczamy i uk?adamy na blaszce wy?o?onej papierem do pieczenia w niedu?ych odst?pach.
Piec w temperaturze 160 c na z?oty kolor. Ciasteczka po upieczeniu i ostudzeniu trzyma? w zamkni?tym pude?ku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat