ciastka orzechowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy

    20 dkg
  • cukier puder

    20 dkg
  • białka jaj

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier wymieszać z mielonymi orzechami i wyrobić z pianą z białek, formować małe obwarzanki, po czym piec w niezbyt gorącym piecu na złoty kolor. Gorące posypać cukrem pudrem z dodatkiem wanilii

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 13.08.2011 23:05
takie beziki orzechowe :D
IlonaAlbertos 13.08.2011 18:47
Ciekawe jakie wychodzą.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat