Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 150 g
białko 3 szt.
cynamon Prymat 1 szczypta
mąka 20 g
orzechy laskowe mielone 150 g
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka orzechowe

Do białek dodać szczyptę soli i ubić, aż powstanie sztywna piana.
Dodać cukier puder i ucierać przez 20 minut. Z masy tej odłożyć 3 łyżki do dekoracji. Do białek dodać orzechy i cynamon, wymieszać. Stolnicę wysypać mąką, na niej delikatnie rozpłaszczyć ciasto na grubość 1 cm. Foremkami wycinać ciasteczka i posmarować je odłożoną masą z białek. Piec 15 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak