Ciastka orzechowe

Ciastka orzechowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    150 g
  • białka

    3 szt.
  • cynamon Prymat

    1 szczypta
  • mąka

    20 g
  • orzechy laskowe mielone

    150 g
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do białek dodać szczyptę soli i ubić, aż powstanie sztywna piana.
Dodać cukier puder i ucierać przez 20 minut. Z masy tej odłożyć 3 łyżki do dekoracji. Do białek dodać orzechy i cynamon, wymieszać. Stolnicę wysypać mąką, na niej delikatnie rozpłaszczyć ciasto na grubość 1 cm. Foremkami wycinać ciasteczka i posmarować je odłożoną masą z białek. Piec 15 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat