Ciastka orzechowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki pszennej

    2 szkl.
  • masła

    200 g
  • posiekanych orzechów włoskich

    100 g
  • żółtka

    2
  • łyżek cukru pudru

    8
  • łyzeczka cukru waniliowego

    1
  • pergamin

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło posiekać z maka.Dodac żółtka,orzechy,cukier waniliowy i 4 łyzki cukru pudru.Zagniesc ciasto,rozwałkować na grubośc 1 cm.Wykrawać kieliszkiem krazki,wykładać na blachęwyłożoną papierem pergaminowym.Piec w temp.200 st. C. przez ok.10-15 minut.Gorace ciasteczka obtoczyc w pozostałym cukrze.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat