Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka normandzkie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 20 dag
jabłko 1 szt
cukier 1 łyżka
dżem morelowy 3 łyżki
jajko 1 do posmarowania

Porada

Ozdobić jabłuszkiem rajskim lub wisienką .

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka normandzkie

Kroki postępowania

1
Jeżeli ciasto mrożone, to rozmrozić i rozwałkować .Wyciąć ciastka w kształcie kółek lub serc. Wokół rantu ułożyć paseczki.
Krok 1 - Ciastka normandzkie foto
2
Środek ciastek posmarować dżemem.
Jabłka obrane, bez gniazd nasiennych pokroić w plasterki i ułożyć na dżemie.Posypać cukrem i wstawić na 10 minut do lodówki.
Krok 2 - Ciastka normandzkie foto
3
Na natłuszczonej blaszce ułożyć ciastka
Krok 3 - Ciastka normandzkie foto
4
i piec w temp.230 stopni 20 minut.
Resztę dżemu podgrzać i posmarować nim jabłuszka.
Krok 4 - Ciastka normandzkie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 15.11.2014 18:31
Pięknie wyglądają, smaczne i nietrudne w wykonaniu.
Anna133 15.11.2014 17:38
prosty deser a wspaniale się prezentuje
IwonaDD 15.11.2014 14:51
bardzo apetycznie się prezentują
Beatris 15.11.2014 14:49
Przepysznie wyglądają:)
izapozdro 15.11.2014 13:30
prezentują się wyśmienicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak