Ciastka normandzkie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    20 dag
  • jabłko

    1 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • dżem morelowy

    3 łyżki
  • jajko

    1 do posmarowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciastka normandzkie foto
Jeżeli ciasto mrożone, to rozmrozić i rozwałkować .Wyciąć ciastka w kształcie kółek lub serc. Wokół rantu ułożyć paseczki.
Krok 2 - Ciastka normandzkie foto
Środek ciastek posmarować dżemem.
Jabłka obrane, bez gniazd nasiennych pokroić w plasterki i ułożyć na dżemie.Posypać cukrem i wstawić na 10 minut do lodówki.
Krok 3 - Ciastka normandzkie foto
Na natłuszczonej blaszce ułożyć ciastka
Krok 4 - Ciastka normandzkie foto
i piec w temp.230 stopni 20 minut.
Resztę dżemu podgrzać i posmarować nim jabłuszka.
Christopher
Ozdobić jabłuszkiem rajskim lub wisienką .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 15.11.2014 18:31
Pięknie wyglądają, smaczne i nietrudne w wykonaniu.
Anna133 15.11.2014 17:38
prosty deser a wspaniale się prezentuje
IwonaDD 15.11.2014 14:51
bardzo apetycznie się prezentują
Beatris 15.11.2014 14:49
Przepysznie wyglądają:)
izapozdro 15.11.2014 13:30
prezentują się wyśmienicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat