Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka na smalcu

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 70 dag
jajko 5 szt
drożdże 5 dag
smalec 0,5 kg
cukier waniliowy 1 garść
śmietana 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka na smalcu

Podane składniki zagniatamy dokładnie wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy je na 0,4 mm i wykrawamy kwadraciki, na każdy nakładamy troszkę marmolady i dwa końce zlepiamy ze sobą na środku. Ciastka układamy na formie posmarowanej tłuszczem i pieczemy na rumiano w 180 stopniach do 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 23.11.2014 09:43
już mi smakują
Janina 10.11.2014 13:11
Bardzo lubię te ciasteczka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak