Ciastka na piwie z marmoladą

Ciastka na piwie z marmoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    4 szkl.
  • margaryna

    500 g
  • piwo

    1 szkl.
  • marmolada

  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy pokrojoną margarynę i wlewamy piwo. Zagniatamy szybko ciasto.
Ciasto cienko wałkujemy i wykrawamy kwadraty o boku ok. 8 cm.
Na każdym kwadracie z ciasta nakładamy marmoladę i zaginamy dwa przeciwległe rogi do środka.
Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180°C.
Ciastka studzimy na kratce i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sylwunia

07.02.2014 20:17
wsmakują wspaniale

Czarnula87

12.08.2013 21:37
na piwie wychodzą bardzo smaczne

everay

12.08.2013 12:40
pyszności:)

mufinka79

12.08.2013 09:36
Dziękuję bardzo za komentarze :) Habibi Cuisine nie trzeb dodawać żółtek i proszku do pieczenia, takie są pyszne, kruche i prawie jak ciasto francuskie :)

KasiaK90

12.08.2013 08:56
bardzo proste i smaczne ciacha

GOSIA18

11.08.2013 23:15
z takiego ciasta robię napoleonkę, pycha

Megg

11.08.2013 22:47
bardzo fajne ciasteczka

joanna30

11.08.2013 22:15
Takich jeszcze nie jadłam, ciekawa jestem smaku

jasiek

11.08.2013 21:25
doskonałe ciasto

lara

11.08.2013 20:48
proste i pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat