Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka kukurydziane

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka kukurydziana 1 szk
mąka pszenna 1,5 szk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 2 łyżki
cukier 2/3 szk
jajko 2 szt
masło 125 g
sól

Polewa

czekolada gorzka 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka kukurydziane

Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodać miękkie masło i razem zmiksować. Następnie dodać jajka, cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko dokładnie zmiksować. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczać. Ciastka piec 12 - 15 minut w temperaturze 160 stopni.
Czekoladę rozpuścić i udekorować ostudzone ciastka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 11.04.2016 21:37
Uwielbiam make kukurydzianą ;)
Wiktoria29 11.04.2016 21:01
wyglądają apetycznie
bertpvd 11.04.2016 20:32
pyszne ciasteczka
Ada-Gaba 11.04.2016 20:22
pysznie wyglądają
Mama niejadka 11.04.2016 19:57
Pyszne ciasteczka
dodi 11.04.2016 19:55
ale apetyczne
Beatris 11.04.2016 19:31
Schrupałabym kilka:)
Renata9 11.04.2016 16:40
Bardzo smaczne ciasteczka :-)
Janina 11.04.2016 16:33
Fajne ciasteczka;))
cukiereczek 11.04.2016 16:22
jak idealnie wypieczone
ania2610 11.04.2016 15:26
fajne ciasteczka, pysznie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak