Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka kokosowo-kukurydziane z suszonymi wiśniami (bez glutenu)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

U mnie 6 dużych i 5 mniejszych sztuk

mąka kukurydziana 150 gram
cukier kokosowy 80 gram
wiórki kokosowe 50 gram
mleko kokosowe 50 ml
olej 50 ml
jajko 1 sztuka
sól 1/4 łyżeczki

Dodatkowo

wiśnie suszone 30-40 gram

Porada

Idealnie sprawdzą się jako bezglutenowa przekąska oraz zaspokojenie ochoty na coś słodkiego.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka kokosowo-kukurydziane z suszonymi wiśniami (bez glutenu)

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 1 - Ciastka kokosowo-kukurydziane z suszonymi wiśniami (bez glutenu) foto
2
Z powstałego ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego lub większe.
( Ja robiłam o różnych wielkościach.)
Kuleczki należy spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
Krok 2 - Ciastka kokosowo-kukurydziane z suszonymi wiśniami (bez glutenu) foto
3
W każde ciastko delikatnie wcisnąć po kilka wiśni.
Krok 3 - Ciastka kokosowo-kukurydziane z suszonymi wiśniami (bez glutenu) foto
4
Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Ciastka kokosowo-kukurydziane z suszonymi wiśniami (bez glutenu) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:42
Super ciastka.
Diana Rusiłowicz 25.09.2017 21:13
Dziękuję i polecam.
bietka 25.09.2017 18:05
smaczne ciasteczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak