Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka fransuskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
żółtko jajek 2
Morela z puszki
nutella
cukier puder
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka fransuskie

Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Na połowie rozkładamy po kawałku moreli lub nutelli (według uznania), drugą połową ciasta przykrywamy dodatki, po bokach dociskamy tak aby powstały ciasteczka, przekrawamy nożem. Powstałe kwadraciki smarujemy od góry reszta rozbełtanego żółtka i wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Ciastka pieczemy w tem. 180* przez 15 minut. Gdy wystygną posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bogusiaz 21.02.2013 10:52
bardzo smaczne
Laila2786 21.02.2013 10:36
bardzo pyszne
EnoBeno 21.02.2013 10:25
fajne
halina17 21.02.2013 10:24
Dobre ciastka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak