Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
groszek konserwowy 1 puszka
ser feta
pomidorki koktajlowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z warzywami

Ciasto francuskie pokroiłam na kwadraty i zrobiłam dodatkowo ramki do kwadratów aby farsz nie wyszedł poza brzegi .Poddusiłam cebulkę zmieszaną z przyprawami i papryką pokrojoną w pół centymetrową kosteczkę .Ser feta pokruszyłam w palcach i ułożyłam na środku ciasta .Dodałam podduszone warzywa .Brzegi ciasta posmarowałam roztrzepanym żółtkiem.Doprawiłam do smaku .Nagrzałam piekarnik do 250 st.C i piekłam około 15 min.Po wyjęciu z piekarnika ułożyłam na talerz i udekorowałam świeżą bazylią i połówkami pomidorków koktajlowych .
Wartość energetyczna w 100 g
Kcal 193
Białko 3,9
Węglowodany 15,1
Tłuszcz 18

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.11.2013 23:08
lubię takie niecodzienne propozycje :)
EDYTA6 02.01.2013 22:35
Aby uzyskać jeszcze ładniejszą kolorystykę na talerzu można groszkiem posypać ciacha dopiero po wyjęciu z piekarnika :)
Fiffi 02.01.2013 22:12
letnie smaki
eliza135 02.01.2013 19:56
napewno smaczne
jolanta19 02.01.2013 19:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak