Ciastka francuskie z serem i żurawiną

Ciastka francuskie z serem i żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • konfitura żurawinowa

    6 łyżeczek
  • serek homogenizowany

    100 gram
  • cukier waniliowy

    1 lyżeczka
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek rozetrzeć i wymieszać z cukrem waniliowym. Ciasto francuskie podzielić na 6 równych prostokątów, na jednej połowie położyć serek a na niego łyżkę konfitury (czynność powtórzyć z każdym prostokątem ciasta). Prostokąt złożyć na pół i zakleić brzegi, wierz ciastka naciąć. Gotowe ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 10-12 min. Upieczone ciastka posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 15.11.2015 18:59
fajne ciasteczka ;)
Agata3 15.11.2015 17:51
po proszę chociaż jedno ;)
MałaMi89 15.11.2015 14:33
Same pyszności w szybkiej wersji :)
monikaT83 15.11.2015 10:26
Szybkie i pyszniutkie!
agnieszka214 14.11.2015 20:38
Smaczny pomysł
Renata9 14.11.2015 20:26
Bardzo smaczne ciasteczka, też często piekę z ciasta francuskiego smakołyki :-)
Mama niejadka 14.11.2015 20:19
Pyszne ciastka
Megg 14.11.2015 19:16
pysznosci :-)
mikrusiak 14.11.2015 18:39
bardzo apetyczne :)
Justi2401 14.11.2015 17:59
Bardzo lubię wszelkie wariacje na temat ciasteczkami z ciasta francuskiego- są szybkie i pyszne. Twoje pięknie się prezentują :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat