Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z rabarbarem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 gram
rabarbar 3 łodygi
jabłko 1 mała szt
olej kokosowy 1 łyżeczka
cukier brązowy 3 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Jabłko obrać, pokroić w dość małą kostkę. Rabarbar oczyścić, osuszyć i pokroić w plasterki.
Krok 1 - Ciastka francuskie z rabarbarem foto
2
Rabarbar oraz jabłko wrzucić do rondelka na rozpuszczony olej kokosowy. Dodać brązowy cukier (2 łyżki) oraz cynamon. Dusić przez około 4-5, do momentu gdy rabarbar puści sok. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Krok 2 - Ciastka francuskie z rabarbarem foto
3
Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić je na osiem kwadratów.
Krok 3 - Ciastka francuskie z rabarbarem foto
4
Nakładać nadzienie na ciasto. Składać kwadraty na pół po przekątnej, mocno sklejać brzegi.
Krok 4 - Ciastka francuskie z rabarbarem foto
5
Wbić jajko do miseczki, rozbełtać je widelcem. Posmarować wierzch ciastek i posypać je resztą brązowego cukru. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 200 stopniach przez 15 minut.
Smacznego :)
Krok 5 - Ciastka francuskie z rabarbarem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 01.07.2017 20:47
uwielbiam wypieki z rabarbarem :)
olkaaa 01.07.2017 19:20
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak