Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z malinami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arkusz ciasta francuskiego 1 sztuka
maliny świeże 300 gram
jajko 1 sztuka
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z malinami

Maliny płuczemy, odsączamy.
Ciasto francuskie kroimy na 12 prostokątów.
Nacinamy każdy z obu stron na ok cm paski, pozostawiając środek prostokąta ok cm w całości.
Na środku prostokąta układamy wzdłuż maliny.
Przeplatamy paski raz z prawej, raz z lewej strony, tworząc plecionkę.
"Plecionki" przekładamy na papier do pieczenia, smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Wstawiamy do nagrzanego do 220*C piekarnika.
Pieczemy ok, 15 minut.
Gotowe ciastka obsypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.11.2013 23:07
naprawdę świetne :)
adelajda 03.09.2012 06:58
uwielbiam maliny w każdej postaci
Magda60 02.09.2012 22:11
rewelacyjnie wyglada ciasto
rutynka 30.08.2012 15:52
pyszniutkie:)
ziutula
ziutula 30.08.2012 11:22
moje smaki upiekłaś...
Cukiereczek13 30.08.2012 09:47
wygladaja wspaniale
Rafał10 30.08.2012 08:32
proste i niezwykle smaczne :)
gosia47-47 30.08.2012 07:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak