Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z brzoskwiniami i rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 2 łodygi
brzoskwinie 2 szt
ciasto francuskie 1 płat
cukier brązowy 1 czubata łyżka
jajko 1 szt
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z brzoskwiniami i rabarbarem

Kroki postępowania

1
Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Brzoskwinie pokroić w dość drobną kostkę.
Krok 1 - Ciastka francuskie z brzoskwiniami i rabarbarem foto
2
Wrzucić rabarbar do miski, posypać brązowym cukrem i wymieszać, tak by rabarbar był obtoczony w cukrze. Dodać brzoskwinie.
Krok 2 - Ciastka francuskie z brzoskwiniami i rabarbarem foto
3
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, a następnie ponacinać je i formować tak, jak na zdjęciu.
Krok 3 - Ciastka francuskie z brzoskwiniami i rabarbarem foto
4
Na tak przygotowane ciasto nałożyć owoce. Brzegi ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Wstawiamy ciastka do nagrzanego piekarnika i pieczemy je przez 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Gotowe i ostudzone ciastka oprószamy cukrem pudrem.
Smacznego :)
Krok 4 - Ciastka francuskie z brzoskwiniami i rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.07.2017 20:53
Taki apetycznie lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak