Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z białym serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto frnacuskie 1 opak.
nektarynki 2 szt.
cukier 2 łyżki
jajko 1 szt.
ser biały 25 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z białym serem

Kroki postępowania

1
Nektarynki obieramy ze skórki, wyciągamy pestkę. Ser biały, 2 łyżki cukru, nektarynki i żółtko – miksujemy.

Ciasto francuskie ( Ja miałam w arkuszu) kroimy na kwadraty, na każdy kwadrat nakładamy porcję sera białego.
Krok 1 - Ciastka francuskie z białym serem foto
2
Dokładnie sklejamy boki tworząc trójkąty. Ciastka smarujemy rozbełtanym białkiem.
Krok 2 - Ciastka francuskie z białym serem foto
3
Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 12- 15 minut.
Krok 3 - Ciastka francuskie z białym serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirecka12 03.02.2014 12:46
bardzo fajny i prosty sposób na wykorzystanie ciasta francuskiego
Agata3 03.02.2014 12:44
Uwielbiam takie ciastka, miammm! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak